Otrčan Murter trail 2018.

Sij 29 2018

Na Murter trailu, utrci 1. kola Zimske otočne lige 2018. održanoj 28. siječnja 2018. na predivnim stazama otoka Murtera sudjelovalo je 77 trkača.

Ova utrka je organizirana u Murteru drugi put, na inicijativu Atletskog kluba „Okit“ iz Vodica u organizaciji Općine Murter-Kornati i TZO-a Murter-Kornati. Prijavljenih 77 trkača natjecalo se u stazama u tri kategorije: od 5, 15 i čak 27 kilometara. Većina natjecatelja je pristigla iz Dalmacije, nekolicina iz Zagreba, a put na utrku je pronašla i gošća iz Slovenije.

Pobjednici utrke u kratkoj stazi na 5 kilometara su mališani Mia Šandrić, Luka Šandrić i Michael Penga. Utrku dugu 15 kilometara su kategoriji prve istrčale Senka Bilić, Tena Filipović i Martina Braović dok su muški pobjednici Damir Ivanišević, Tino Marača i Marko Bujas. Od djevojčica su prve stigle Maša Klarić, Tonka Hrga, Lucija Šantić te dječaci Lovro Urem, Ante Klarić i Ante Turčinov.

Stazu impresivne dužine od 27 kilometara prvi su završili Krešimir Mrčela, Toni Torbarina i Nenad Keč. Od ženskih trkačica prve su stigle Eva Tušar Suhadol, Zrinka Deur Šarić i Ana Marija Pavić.

Među ostalim, Općina se pobrinula i za okrjepu trkača. Hranu za 77 umornih i gladnih natjecatelja trkača pripremila je nezaobilazna ekipa murterskih chefova okupljenih oko kućice “Murter-vrata Kornata“ sa Adventa u Zagrebu. Ugostitelji iz restorana Fabro, Boba, Rebac i Opat ove su zime u metropoli promovirali murtersku gastronomiju, a od zarade iz adventske kućice su kupili i dva klimatizacijska uređaja koja su donirali Osnovnoj školi „Murterski škoji”. Prigodu Murter traila iskoristili su da se pred trkačima predstave gulašom s bižima.