Otvoren Edukacijski centar za održivi razvoj otoka i priobalja

Srp 10 2014

U ponedjeljak 07. srpnja 2014. god. u 20.00 h u Murteru otvoren je Edukacijski centar za održivi razvoj otoka i priobalja Šibensko-kninske županije u organizaciji ekološke udruge "Argonauta".

Na otvorenju je predstavljena ilustrirana priča "Pustolovine Kvinta Petronija Valenta Kolentinca - KALAFATOV IZAZOV" te otvorena izložba pod nazivom "TAJNE COLENTUMA" u sklopu koje će tijekom ljeta biti izložene ilustracije iz spomenute priče te odabrani nalazi sa arheološkog nalazišta Colentum.
Otvorenju izložbe kao gosti sudjelovali su načelnik Općine Murter-Kornati Ivan Božikov, direktor TZO-a Murter-Kornati Šime Ježina, zamjenik načelnika općine Tisno Miljenko Meštrov, arheolozi Muzeja grada Šibenika Željko Krnčević i Toni Brajković, profesorica Irena Radić Rossi i drugi.
Navedeni su izrazili svoje zadovoljstvo djelovanjem Edukacijskog centra te otvorenjem zanimljive izložbe koja će obogatiti sadržaj murterskog kulturnog ljeta. Osobito zadovoljstvo su izrazili predstavljenom ilustiranom pričom o legionaru Kvintu te izloženim ilustracijama.
Pobjednica natječaja za najbolju priču je Mirna Vulin dok je pobjednik natječaja za najbolje ilustracije proglašen Igor Mudronja.Ova ilustrirana pripovijetka već je dostupna za posudbu u Narodnoj knjižnici i čitaonici Murter te gradskoj knjižnici "Juraj Šižgorić" Šibenik.

Inače ovog ljeta u Edukacijskom centru osigurali smo bogat dječji program:
Svakog radnog dana od 20.00 do 21.00 sati u Edukacijskom centru održavati će se edukativne dječje radionice (arheologija za djecu, recikliranje, edukacija o morskom eko sustavu, eko lutkarska predstava i društvene igre).

Ponedjeljkom - KVINTOVO BLAGO arheologija za najmlađe
Utorkom - RECYCLE&REUSE kreativne radionice(izrada novih predmeta od odbačenih stvari)
Srijedom - PLAVA SRIJEDA edukativna radionica o zaštićenim morskim vrstama
Četvrtkom - PRIČA O VODI ekološka lutkarska predstava (ginjoli i kazalište sjena)
Petkom - društvene igre za djecu

  • Argonauta 3 galerija
  • Argonauta 5-galerija
  • Argonauta 6 - galerija
  • galerija 7