TURISTIČKA ZVIJEZDA: Murter zadržao status gastronomske meke županije

Srp 28 2014

Murter je odavno prepoznata turistička destinacija. S obzirom na Kornate koji se nalaze u sastavu općine malo koja destinacija može konkurirati murterskoj. Gastronomsku ponudu ne treba previše spominjati jer je Murter poznata gastronomska meka, zbog odličnih restorana dobar glas o Murterinima pronio se po svijetu i to posve zasluženo. Ipak, kritika ove godine ide na račun radova koji su trajali u predsezoni. Riječ je o radovima na kolektoru koji će mjestu donijeti novi sustav odvodnje. Osim samog središta, Murter ima nekoliko okolnih lokacija koji pojačavaju mističnost ovog bisera, poput Čigrađe ili Kosirine, plaža koje obiluju sadržajima i odličan su odmak od gradske vreve.

Na Čigrađi se svakog ljeta održava Festival slobodne glazbe koji dovodi svjetski poznate jazz i blues glazbenika i redovito je riječ o odličnom glazbenom događanju. U ovu priču uvrstili bismo i Slanicu, ali ta plaža pravi je mravinjak, i nikako nije za one koji ne vole gužve. U srcu sezone, početkom kolovoza, Murter svojim gostima nudi uprizorenje tradicionalnog običaja pirovanja, a 29. rujna održava se regata Latinsko idro koja je vratila običaj plova pomoću snage vjetra.  Treba kazati kako je Murter sjedište čak trima marinama – Hramini, ACI marini Žut i ACI marini Piškera, pa je destinacija omiljena od nautičara.

Ocjene: * Uređenost mjesta : 7, Čistoća mjesta: 7, Ugostiteljski sadržaji: 10, Turistički iskorak: 8.

where the logo of the 1000 Miglia race circled the date window. The dial is circled with a fixed 60-minute bezel Chopard chose to use a classical aluminum insert here instead of a ceramic insert like many of its competitors. orologi replica replicaswatches Then comes the dial. Again, because after their first model Girard-Perregaux continued to create and produce quartz movements. wigs They developed them to such a degree that some of them had several complications including unusual ones like an indicator for the current sign of the zodiac. Also the finish on the later movements was exceptionally high.