Slanica među deset naljepših hrvatskih plaža

Srp 29 2014

Kilometri razvedene hrvatske obale i otoka nude mnoge modre bisere – uvale i plaže u kojima će neki potražiti bijeg od dosade, drugi od stresa, a treći mjesto za beskonačno uživanje. Tražili mirnu plažu na kojoj se mogu opustiti i uživati u mirisu dalmatinskog bilja i borova daleko od buke, onu na kojoj će uživati u društvu i ispijati koktel u baru nekoliko metara od mora, ili s djecom graditi kule u pijesku i spuštati se niz tobogane, turisti na hrvatskim plažama mogu naći sve što požele.

Plaže na jadranskoj obali većinom su šljunčane i kamene, no ponegdje se nađu i pješčane koje ljepotom konkuriraju egzotičnim tropskim uvalama.

1.Sakarun, Dugi otok, 2. Stiniva, Vis, 3. Banje, Dubrovnik, 4. Cres, Lubenice, 5. Vela plaža, Baška, Krk, 6. Slanica, Murter, 7. Rajska plaža i Lopar, 8. Proizd, Vela Luka, Zlatni rat, Brač, 10. Bijela plaža, Solaris, Šibenik

Turisti imuni na buku i gužvu rado posjećuju predivnu pješčanu plažu na južnoj strani otoka koja je zbog plitkoće idealna za malu djecu i one koji nisu savladali plivačke tehnike. Za one kojima je sve to "previše" odšetat će stotinjak metara dalje do Podvrški ili se "parkirati" na obližnje stijene i uživati u kristalno čistom moru s predivnim pogledom na susjedne Kornate.