Obilježavanje 34. obljetnice osnivanja Nacionalnog parka "Kornati"

Kol 12 2014

Javna ustanova "Nacionalni park Kornati" svake godine 13. kolovoza prigodnim programom obilježava dan osnivanja parka. Ove godine J.U. Nacionalni park „Kornati“ slavi 34 godine svog postojanja.

Ovogodišnje obilježavanje trebalo bi proteći u nešto svečanijem ozračju prije svega zbog najave ministra zaštite okoliša i prirode Mihaela Zmajlovića da sa svojim suradnicima posjeti Kornate a potom se u Murteru pridruži spravljanju hrane od morskih delicija i kurnatske bravetine za prisutne goste.

Prije dolaska samog ministra u ulici Luke na kamenim zidovima kuća izložiti će se stare /crno bijele/ fotografije kornatskog prostora pod nazivom „Judi, brodi i – Kurnati“.

U zabavnom dijelu programa nastupati će Crkveni zbor Sv. Mihovila, klape „Mela“ i „Brodarica“ te murterski glumci amateri s glazbeno scenskim recitalom – Donji kurnati“ i „Tabak u kurnatima“.

Javna ustanova „Nacionalni park Kornati“ pozvala je vlasnike posjeda u Kornatima, građane otoka Murtera i šire te turiste koji borave na ovom prostoru da se pridruže obilježavanju godišnjice na Trgu Rudina s početkom u 21,00 sat.