17. Regata "Latinsko idro" Murter 2014.

Ruj 26 2014

U nedjelju se u Murteru održava 17. regata „Latinsko idro“. To je najveća regata tradicionalnih gajeta, leuta i kaića, a plovi se tradicionalnim rutama težaka i ribara.

Sastanak kormilara je u 14.00 sati. Start regate je u 15.00 sati. U 19.00 sati je večera za sudionike regate uz prigodni zabavni program te dodjela nagrada.

 

Regata Latinsko idro prvi je put organizirana 1998 u povodu blagdana sv. Mihovila, zaštitnika i patrona župe Murter.
Ova regata za lokalno je stanovništvo emocionalni odmak od svega na što danas podsjećaju  moderna i sofisticirana jedra u murterskoj uvali, iskreni odmak prema baštini i prema svemu što su bili, i u duši nikad nisu prestali biti.
Latinsko idro, dakle, nije ni brod, ni idro, ni regata ni turistička fešta…Latinsko idro je podsjetnik na jedan način života, na jedan duhovni svijet i njegovo postojanje. Latinsko idro je sinteza svih djelatnosti i postupaka, svih znanja i zanata, svih pomorskih vještina i iskušenja, stanja duha i vjerovanja, svega što se splelo na ovom čudesnom akvatoriju.
Manifestacija Latinsko idro uvijek sadrži bogat kulturno-zabavno-edukativni program. Upriličuju se razne radionice za mlade gdje se demonstriraju pomorske vještine, zatim prigodna predavanja, izložbe, večeri zavičajne riječi u autentičnom ambijentu kornatske kuće, tradicionalna marenda od pečenih srdela na Staroj rivi... Završnica tjedna sama je regata, koja se redovito i isključivo jedri težačkim rutama starih Murterina.

  • idro  2 g
  • idro 1g
  • idro g 3
  • idro g 4
  • idro g 5
  • idro g 6
  • idro g 7

where the logo of the 1000 Miglia race circled the date window. The dial is circled with a fixed 60-minute bezel Chopard chose to use a classical aluminum insert here instead of a ceramic insert like many of its competitors. orologi replica replicaswatches Then comes the dial. Again, because after their first model Girard-Perregaux continued to create and produce quartz movements. wigs They developed them to such a degree that some of them had several complications including unusual ones like an indicator for the current sign of the zodiac. Also the finish on the later movements was exceptionally high.