Regionalni program uređenja i upravljanja morskim plažama - Poziv na radionicu

Lis 01 2014


Ovim putem pozivamo Vas na radionicu koja će se održati u okviru projekta izrade Regionalnog programa uređenja i upravljanja morskim plažama na području Šibensko-kninske županije, s ciljem učinkovitijeg uređenja i upravljanja plažama kao visokovrijednog resursa u razvoju i rastu naše Županije kao poželjne turističke destinacije.

 

Posebni ciljevi izrade Regionalnog programa uređenja i upravljanja morskim plažama su:

1. Uspostava sustavnog, promišljenog i održivog pristupa uređenju i upravljanju morskim plažama;
2. Razvoj javne turističke infrastrukture u svrhu jačanja konkurentnosti destinacije;
3. Podizanje kvalitete osnovnog turističkog proizvoda sunca i mora;
4. Identifikacija plažnih prostora kao resursne osnove i planiranje održivih modela uređenja i upravljanja morskim plažama;
5. Tematiziranje i brendiranje morskih plaža Jadrana s ciljem ostvarenja dugoročnog zadovoljstva turista i povećanja ukupne turističke potrošnje;
6. Usklađivanje interesa javnog, privatnog i civilnog sektora u upravljanju plažama kao javnom turističkom infrastrukturom.

Radionicu će održati voditelj projekta prof. dr. sc. Dragan Magaš i tim Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Sveučilišta u Rijeci.

Na radionici će biti predstavljeni dosadašnji rezultati istraživanja o plažama te će se kroz aktivnu raspravu omogućiti svim dionicima radionice da iznesu svoje primjedbe, zapažanja i sugestije, kako bi se iste mogle uvrstiti u konačan regionalni program.

Radionica će se održati 03. listopada 2014. godine u 13.00 sati, u prostoriji Narodne knjižnice i čitaonice (zgrada Općine), Butina 2 Murter.