Radionica muzeja zajednice murterskog kraja

Ožu 10 2015

U restoranu Marine Hramina u Murteru 13. i 14. ožujka održat će se neformalna radionica muzeja zajednice murterskog kraja s početkom u 10 sati. Radionica se održava u sklopu projekta ‘Oživljavanje lokalnih tradicijskih praksi održivog korištenja prirodnih resursa otoka Murtera i njegove prirodne regije’.

Cilj radionice jest jačanje kapaciteta sudionika za razvoj sudioničkog upravljanja Natura 2000 staništem otokom Murterom, Parkom prirode Vransko jezero i Nacionalnim parkom Kornati.

 

Kroz predstavljanje strategija, teorije i praktičnog znanja u studijama slučaja provedenim u Slovačkim regijama, gostujući predavači dr.sc.Judita Tomaškinova i dr.sc.Ivan Murin pokazati će kako revitalizacija tradicijskog znanja održivog korištenja dovodi do integriranog i održivog upravljanja zaštićenim područjima.

Tema radionice bit će razumijevanje novih alata revitalizacije tradicijske kulture i krajolika te primjenu participativnog pristupa za postizanje održivog upravljanja prirodnim resursima. Radionica će razviti pokazatelje procesa sudjelovanja lokalne zajednice u društveno-ekonomskom razvoju prirodne regije otoka Murtera kao Natura 2000 područja, Parka prirode Vransko jezero i Nacionalnog Parka Kornati.

Kroz radionicu okupljaju svi zainteresirani voljni sudjelovati u cjelovitom tijeku projekta. Svoj dolazak možete potvrditi najkasnije do 10. ožujka na kontakt mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..">Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Izvor: Šibenski portal