U NP Kornati povodom dana koji slave prirodna bogatstva pripremili raznovrstan program

Svi 20 2015

Nacionalni park Kornati različitim aktivnostima, kao što su edukativne radionice, foto ture, izložba i sajam, ovaj tjedan proslavit će Dan zaštite prirode i Dan biološke raznolikosti koji se obilježavaju 22. svibnja te Europski dan parkova, 24. svibnja.

Program počinje u četvrtak, 21. svibnja edukacijskim radionicama u dječjem vrtiću Školjkica u Betini koja se nastavlja i u petak, 22. svibnja. Tijekom programa djeci predškolske dobi bit će približena vrijednost mora, a bit će organizirane i radionice tijekom kojih će djeca od papira izrezivati različite morske organizme.

U subotu, 23. svibnja slijedi akcija čišćenja podmorja Kornatskog otočja koja se provodi u suradnji s Javnom ustanovom zaštićene prirodne vrijednosti Šibensko-kninske županije, a u Murteru u ulici Luke biti će otvorena izložba likovnih i literarnih radova učenika Osnovne škole „Murterski škoji“na temu „Kornati u srcu“ i „kako predstaviti Kornate“.

Na Trgu Rudina od 17.00 sati bit će organiziran i sajam otočnih proizvoda i tradicijskih vještina 'Otočke štorije' uz nastup murterske grupe „Dalmatino“.

Na Europski dan parkova, u nedjelju 24. svibnja, u Nacionalnom parku Kornati časte 35 žitelja Šibensko-kninske županije ulaznicama po promotivnoj cijeni od 50 kuna. Broj posjetitelja je ograničen jer na Kornate vozi jedan brod.