Poznati 66 - godišnji brodograditelj Milan Jadrešić plivat će maraton od Kornata do Murtera

Kol 03 2015

Milan Jadrešić, priznati betinski brodograditelj i sportaš plivat će 4. kolovoza maraton od uvale Opat na otoku Kornatu do plaže Slanica u Murteru u čast obilježavanja 20. godišnjice Vojno redarstvene akcije Oluja.

U sklopu priprema za prevladavanje tog plivačkog puta dugog 14 kilometara priprema se tako što svakodnevno pliva od sat do sat i pol. Inače, to mu neće biti najduža staza. Već je preplivao punih 31 kilometra oko otoka Murtera, ali to je bilo davne 1973. godine.

Maraton će startati iz Punte Opata – vrata 'Nacionalnog parka „Kornati'' oko 07.00 h ujutro, a cilj se očekuje oko 13.00 h na plaži Slanica u Murteru.

 

U konvoju koji će pratiti maraton biti će tri broda, sa pratećim stručnim osobljem i uzvanicima. Bit će tu njegovi ratni drugovi i zapovjednici 113. brigade Hrvatske vojske i 15. Domobranske pukovnije.

Organizator maratona je VK Brodograditelj, a pokrovitelji maratona su Šibensko - kninska Županija , Općina Murter - Kornati i NK Kornati.

 Očekujući da ćete prepoznati značaj ovakvog obilježavanja najznačajnijeg praznika naše Hrvatske povijesti, pozivamo vas da svojim prisustvom na Slanici oko 13.00 h uz prigodnim zabavni programom, uveličate svečani dolazak maratonca do cilja.