Modna revija etno kolekcije "Materina priča"

Kol 06 2015

U sklopu murterskog kulturnog ljeta ovog će se petka na Trgu Rudina s početkom u 21.00 sat održati modna revija etno kolekcije MATERINA PRIČA proslavljene hrvatske dizajnerice Mine Petre.

Mina Petra u kreiranju odjevnih predmeta koristi motive i urese s narodnih nošnji različitih krajeva Hrvatske i baštine Šibensko - kninske županije i nematerijalne kulturne baštine koja je zaštićena kao kulturno dobro i nalazi se na popisu baštine čovjećanstva organizacije UNESCO.
Općina Murter - Kornati podržava ovu promociju hrvatske kulture, tradicije, stvaralaštva i turizma. Želimo doprinijeti promicanju ovih vrijednosti i ljepota te stvaranja slike o Hrvatskoj kao zemlji stare kulture, vrijednih i nadarenih ljudi, privlačnom mjestu za boravak i odmor.

 

Manifestacija je namijenjena posebno našim gostima i prijateljima iz inozemstva te će kreacije Mine Petre, između ostalih, ponijeti i naše gošće iz Italije, Poljske, Slovenije, Belgije i drugih zemalja koje u našemu mjestu ljetuju dugi niz godina i nerijetko ga nazivaju svojim drugim domom na što smo osobito ponosni.