Mala škola kazališta

Lis 16 2015

Projekt „Arheološko blago Colentum 4“ je nastavni projekt prethodnim istoimenim projektima u sklopu kojih je tiskana ilustrirana pripovijetka pod nazivom „Pustolovine Kvinta Petronija Valenta Colentinca – Kalafatov izazov“ te njena kazališna adaptacija pod nazivom "Mali kalafat".

Premda se projekt sastoji od više projektnih aktivnosti možemo izdvojiti tri ključna međusobno povezana dijela:

Održavanje dramskih radionica odnosno "Male škole kazališta" za učenike osnovne škole "Murterski škoji"

Na radionicama će se učenici učiti osnovama glume te dramskog nastupa i to upravo uvježbavanjem predstave "Mali kalafat" iz prethodnog projekta koja će se koristiti kao edukativni alat za obuku novih murterskih dramskih amatera. Učenike će podučavati redatelj i scenograf Sergej Mioč (voditelj kazališne skupine Virko). On će sa učenicima uvježbati predstavu "Mali kalafat" koja će biti izvedena ove godine uoči božićnih blagdana. Mala škola kazališta trajati će od listopada 2015. do travnja 2016. Svi zainteresirani učenici mogu prijaviti u školskoj knjižnici ili na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., mobitel-– 091 403 3033.

 

Premijerna izvedba nove kazališne predstave "Kvintovo blago"

Nakon božićnih praznika započeti će priprema nove predstave radnog naziva "Kvintovo blago" kao nastavka postojeće predstave. Premijera nove predstave planira se 1. svibnja 2016. Za razliku od prethodne predstave svi glumci u predstavi će biti učenici jer je jedan od ciljeva ovog projekta "pomladiti" dramski amaterizam Murtera. U nastavnoj predstavi "Kvintovo blago" koristi će se kao rekvizit "karta s blagom".

Izrada i tisak inovativne turističke karte radnog naziva "Upoznaj tajne Colentuma"

Karta iz predstave biti će poveznica sa stvarnom turističkom kartom radnog naziva "Upoznaj tajne Colentuma" koja će tijekom predstave biti poklonjena svim gledateljima. Nakon premijere karta će biti distribuirana u turističkoj zajednici općine Murter-Kornati, u poslovnicama turističkih agencija otoka Murtera i Edukacijskom centru za održivi razvoj otoka i priobalja Šibensko-kninske županije.

Projekt provodi udruga Argonauta na otoku Murteru u partnerstvu sa općinom Murter-Kornati u razdoblju od 1. rujna 2015. do 1. lipnja 2016. te u suradnji sa OŠ Murterski škoji, TZO Murter-Kornati te kazališnom udrugom Virko. Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU projekt podupire u iznosu od 25.000,00 kuna.