Obavjest o raspuštanju Općinskog vijeća i razrješenju općinskog načenika Općine Murter-Kornati kao i njegove zamjenice te imenovanje Povjerenice Vlade RH

Sij 20 2016

Temeljem Obavijesti Ureda državne uprave u Šibensko-kninskoj županiji od dana 07. siječnja 2016. godine utvrđeno je da u Općini Murter-Kornati u zakonom određenom roku nije donijet Proračun Općine za 2016. godinu niti Odluka o privremenom financiranju. Stoga Vlada Republike Hrvatske na sjednici održanoj 14. siječnja 2016. godine donosi Rješenje o istovremenom raspuštanju Općinskog vijeća Općine Murter-Kornati i razrješenju općinskog načelnika gosp. Ivana Božikova kao i njegove zamjenice gđe. Mare Kovačev.

Na istoj sjednici Vlada Republike Hrvatske donosi i Rješenje o imenovanju povjerenice Vlade Republike Hrvatske gđe. Edita Filipi koja će obavljati poslove iz nadležnosti predstavničkog i izvršnog tijela, a Vlada će raspisati prijevremene izbore.

Sredstva za rad povjerenice Vlade RH gđe. Edite Filipi kao i troškovi za predstojeće prijevremene izbore osiguravaju se iz Proračuna Općine Murter-Kornati .