Mala eko-škola: „Murterska eko-patrola“

Velj 26 2016

Djeca iz O.Š. „Murterski škoji“ postati će eko zaštitnici otoka Murtera sudjelujući u aktivnostima Murterske eko-patrole. Murter 26. veljače 2016. - U sklopu projekta „Kornati – važno je o moru znati 3“, kojeg provodi Udruga Argonauta, ovog proljeća na otoku Murteru održati će se niz aktivnosti tijekom kojih će djeca OŠ „Murterski škoji“ patroliratisvojim zavičajem, te bilježiti i upozoravati na ekološke probleme na koje naiđu.

Projekt „Kornati – važno je o moru znati 3“ sastoji se od tri komponente: 1.Edukacijski izleti na Kornate, 2. Ekološka lutkarska predstava „More ježivo“, te 3. Male eko škole: „Murterska eko patrola“. Tijekom zimskih mjeseci vrijedni tim Udruge Argonauta pripremao je aktivnosti eko patrole namijenjene djeci viših razreda OŠ „Murterski škoji“. Program je prezentiran po razredima, te su učenici pokazali veliki interes za postati punopravni članovi „Murterske eko-patrole“. Aktivnosti eko-patrole, koje će se održavati subotom u jutarnjim satima, biti će raznolike, pa će tako djeca istraživati i kartirati ilegalna odlagališta otpada na otoku, sudjelovati u akcijama čišćenja plaža, pratiti stanje morskog okoliša, sudjelovati u potrazi za blagom, izraditi morski herbarij, a imati će i priliku pridružiti se znanstvenicima u praćenju dupina i morskih kornjača te još mnogo toga. Djeca će učiti na zabavan i interaktivan način jer će se u svim aktivnostima koristiti neformalne metode učenja i rad na otvorenom, u prirodi. Plan je da u sljedećim godinama Murterska eko-patrola postane izvanškolska aktivnost koja će se provoditi kontinuirano tijekom cijele školske godine.

Voditelj aktivnosti eko-patrole bit će Vice Krnčević a pomagat će mu EVS volonteri, Malgorzate Serwatke iz Poljske i Sergia Campins iz Španjolske. Program će stručno pratiti dr.sc. Bruna Petani, biologinja i ekologinja mora.

Projekt financira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta HR. Partneri projekta: Općina Murter-Kornati, OŠ Murterski škoji, JU NP Kornati, CO Šubićevac, Udruga Kamenčići.

Kontakt osoba: Vice Krnčević 091/736-184

where the logo of the 1000 Miglia race circled the date window. The dial is circled with a fixed 60-minute bezel Chopard chose to use a classical aluminum insert here instead of a ceramic insert like many of its competitors. orologi replica replicaswatches Then comes the dial. Again, because after their first model Girard-Perregaux continued to create and produce quartz movements. wigs They developed them to such a degree that some of them had several complications including unusual ones like an indicator for the current sign of the zodiac. Also the finish on the later movements was exceptionally high.