Bratimljenje Općine Murter-Kornati i Općine Herøy iz Norveške

Velj 24 2014

Načelnik općine Kornati-Murter Ivan Božiko 18. listopada 2013. potpisao je ugovor o bratimljenju i suradnji s norveškom općinom Herøy.
Gosti iz Norveške stigli su u Murter, u nedjelju 13. listopada. Program je započeo u ponedjeljak predavanjem prof.dr. Irene Ateljević u Marini Hramini nakon čega je za murterske goste organizirano jedrenje murterskim arhipelagom. Nakon ručka u marini Hramina naši gosti posjetili su stari vojni kompleks na brdu Raduč iznad Murtera.

Drugi dan posjetili su NP Krku te obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Duvančić u Oklaju.

U srijedu Hrvoje Uroda prezentirao je inovativan spoj kajakarenja i ribolova, a naši goste gospodin Željko Jerat je provozao u tradicionalnoj gajeti s latinskim idrom murterskom lukom. Također naši gosti posjetili su murtersku uljaru te brodogradilište drvenih brodova u marini Vinici. Donačelnica Elbjørg Larsen posjetila je OŠ Murterski Škoji i dječji vrtić "Pčelica".

U četvrtak posjetili su Nacionalni park Kornati. U petak su posjetili grad Zadar gdje ih je u maloj gradskoj vječnici dočekao zamjenik gradonačelnika Ivica Vlakić te čuveni arhitekt Nikola Bašić.

Nakon Zadrana posjetili su župana Gorana Pauka, Muzej grada Šibenika te pomorski inovacijski centar iNavis u Šibeniku. U petak navečer upriličeno je svečano potpisivanje ugovora o bratimljenju. U petak se se uputili natrag u Norvešku.

Galeriju fotografija pogledajte na facebook stranicama Murter-Kornati.

where the logo of the 1000 Miglia race circled the date window. The dial is circled with a fixed 60-minute bezel Chopard chose to use a classical aluminum insert here instead of a ceramic insert like many of its competitors. orologi replica replicaswatches Then comes the dial. Again, because after their first model Girard-Perregaux continued to create and produce quartz movements. wigs They developed them to such a degree that some of them had several complications including unusual ones like an indicator for the current sign of the zodiac. Also the finish on the later movements was exceptionally high.