Turistički rekord - Otok Murter premašio milijun noćenja

Lis 03 2016

Na Slanici u Murteru danas je na maloj svečanosti obilježen povijesni turistički rekord otoka Murtera – čak milijun noćenja koji je ostvaren 28. rujna.

Iako nautika koja zauzima značajno mjesto u turizmu otoka nije uključena u ove brojke, prvi put se dogodilo, i to 28. rujna ove godine službeno, da je ostvareno milijun noćenja.

Do 28. rujna Murter je, kao najveće mjesto otoka je ostvario i najveći broj noćenja, a Betina je imala najmanje.

Murter tako bilježi 357.020 noćenja, slijede Tisno s 227.921 i Jezera sa 227.164 te Betina sa 188.064.

Na prigodnoj svečanosti načelnici dviju općina Općine Tisno I Općine Murter-Kornati suglasnili su se da živimo na jednoj od najatraktivnijih turističkih destinacija, ne samo na području Šibensko-kninske županije nego i puno šire, a drugi je činjenica da smo se nakon puno, puno godina okupili zajedno četiri direktora četiri otočne Turističke zajednice i dva načelnika dviju otočnih općina. Naš otok Murter ne možemo dijeliti iako je administrativno podijeljen na dvije općine. Za sve one koji dolaze ovdje provoditi slobodno vrijeme i uživati na našem otoku administrativne podjele ništa ne znače. Između ostalog zaključili su da u budućim projektima ići zajedno, da ćemo raditi bolje biciklističke staze, bolje šetnice, da ćemo imati uređenije plaže… te da će kroz nekoliko godina otok Murter ovu brojku uvelike premašiti.