Turistički rekord - Otok Murter premašio milijun noćenja

Lis 03 2016

Na Slanici u Murteru danas je na maloj svečanosti obilježen povijesni turistički rekord otoka Murtera – čak milijun noćenja koji je ostvaren 28. rujna.

Iako nautika koja zauzima značajno mjesto u turizmu otoka nije uključena u ove brojke, prvi put se dogodilo, i to 28. rujna ove godine službeno, da je ostvareno milijun noćenja.

Do 28. rujna Murter je, kao najveće mjesto otoka je ostvario i najveći broj noćenja, a Betina je imala najmanje.

Murter tako bilježi 357.020 noćenja, slijede Tisno s 227.921 i Jezera sa 227.164 te Betina sa 188.064.

Na prigodnoj svečanosti načelnici dviju općina Općine Tisno I Općine Murter-Kornati suglasnili su se da živimo na jednoj od najatraktivnijih turističkih destinacija, ne samo na području Šibensko-kninske županije nego i puno šire, a drugi je činjenica da smo se nakon puno, puno godina okupili zajedno četiri direktora četiri otočne Turističke zajednice i dva načelnika dviju otočnih općina. Naš otok Murter ne možemo dijeliti iako je administrativno podijeljen na dvije općine. Za sve one koji dolaze ovdje provoditi slobodno vrijeme i uživati na našem otoku administrativne podjele ništa ne znače. Između ostalog zaključili su da u budućim projektima ići zajedno, da ćemo raditi bolje biciklističke staze, bolje šetnice, da ćemo imati uređenije plaže… te da će kroz nekoliko godina otok Murter ovu brojku uvelike premašiti.

where the logo of the 1000 Miglia race circled the date window. The dial is circled with a fixed 60-minute bezel Chopard chose to use a classical aluminum insert here instead of a ceramic insert like many of its competitors. orologi replica replicaswatches Then comes the dial. Again, because after their first model Girard-Perregaux continued to create and produce quartz movements. wigs They developed them to such a degree that some of them had several complications including unusual ones like an indicator for the current sign of the zodiac. Also the finish on the later movements was exceptionally high.