Sportska dvorana u Murteru dobila je novi rekvizit - tepih prijeko potreban za trening ritmičke gimnastike

Lis 18 2016

Sportska dvorana u Murteru dobila je novi rekvizit - tepih prijeko potreban za trening ritmičke gimnastike za koji je Općina Murter-Kornati izdvojila 19.000,00 kn.

Gimnastički klub Šibenik – Dalmacija već dvije godine ima svoju sekciju i u Murteru. Ovdje trenira 24 djevojčice, od kojih neke već ostvaruju zapažene rezultate na regionalnim, nacionalnim i međunarodnim natjecanjima.

Naime, u murterskoj dvorani do sada su se mogle izvoditi samo početničke vježbe, dok je za one zahtjevnije treninge i pripreme za natjecanja trebalo putovati u Šibenik.

Ova djeca su svojim rezultatima već pokazale da imaju volju, talent i znanje te zaslužuju barem da im osiguramo uvjete za trening – rekao je načelnik Općine Murter-Kornati Toni Turčinov koji je u ponedjeljak zajedno sa svojim zamjenikom Petrom Ježinom posjetio male gimnastičarke.

Turčinov i Ježina, zajedno s trenericama Nenom Tešulov i Zoricom Tešulov, pozivaju i drugu djecu da se pridruže treninzima gimnastike, ali i drugih sportova koji se tu odvijaju. Naime, u Sportskoj dvorani, osim gimnastike, djeluje i škola futsala, košarkaški klub, aerobik za male djevojčice od tri do pet godina, a za lošeg vremena ovdje trenira i škola NK Otok Murter.

Rukomet i odbojka, su za sad u fazi razgovora, dok je početak treninga aikida već dogovoren.

  • Gimn g1
  • gimn g
  • gimn g2