Sastanak načelnika Ivana Božikova i Ivana Klarina na temu projekta odvodnje Murter-Betina

Velj 24 2014

Načelnik Općine Murter-Kornati Ivan Božikov i direktor komunalnog poduzeća "Murtela" Ante Turčinov pozvali su načelnika Općine Tisno Ivana Klarina, te su održali sastanak zajedno sa pročelnicom Jedinstvenog upravnog odjela Vedranom T. Šandrić i zamjenicom načelnika Marom Kovačev na temu "Aktualnosti vezane za program odvodnje Murter-Betina".

Ivan Božikov je upoznao svog kolegu sa činjenicom da je projekt odvodnje Murter-Betina u vrlo visokoj fazi gotovosti za povlačenje sredstava Europske Unije za dovršenje kompletnog sustava u 2014.god. i to kao jedini takav od Dubrovnika do Paga.

Također ga je zamolio i zatražio da u ovom fotofinišu aplikacije koja mora biti završena do 6. mjeseca političke razlike stave za strane ne bi li "Murtela" dogurala projekt do kraja u interesu Murtera i Betine.

Na sastanku je bilo govora i o dugovanju Općine Tisno prema komunalnom poduzeću "Murtela" s obzirom da je ročište na tu temu u ožujku. Ivan Klarin je pozvao na dogovor te nas upoznao da je pripremljen Odgovor na tužbu.

Kako dugovanje i međusobno potraživanje Općine Murter-Kornati i Općine Tisno nisu bili predmet današnjeg sastanka, načelno je dogovoreno da se na tu temu u prisutnosti Mjesnog odbora Betina organizira poseban sastanak te je načelnik Ivan Božikov ujedno i naglasio da je moguće sporazumno riješiti problem i izbjeći.

Načelnik Ivan Božikov također je pozvao vijećnike Općine Murter-Kornati na sastanak na temu "Kako dalje vezano za prostorno-plansku strategiju", gdje će ih također upoznati sa novim momentima vezanim za sustav odvonje Murter-Betina te o mogućnostima financiranja istog sa sredstvima EU za 2014. god. koja su potrebna za završetak aplikacije.