Partnerstvo Nacionalnog parka Kornati,Općine Murter-Kornati i Općine Tisno za 44 milijuna kuna i 20 radnih mjesta

Lis 26 2016

U Murteru je danas potpisan Ugovor o partnerstvu između Javne ustanove Nacionalni park ‘Kornati’ te Općina Tisno i Murter-Kornati za  aplikaciju na strukturne investicijske fondove s projektom ‘Kurnata Rediviva’ . Partnerstvo na otok donosi 44 milijuna kuna i 20 novih radnih mjesta.

Riječ je projektu promicanja održivog korištenja prirodne baštine u Nacionalnom parku Kornati koji će se provoditi do 2020. godine.

Uključuje rekonstrukciju prizemlja zgrade Općine Murter-Kornati gdje će biti uređen i opremljen Prezentacijski centar ‘Coronata’,  opremanje Centra za posjetitelje ‘Kuća okrunjenog mora’ u Vruljama, rekonstrukciju i opremanje Prezentacijskog centra u Betini ‘Škrinja tajni’, kupnju izviđačko-interventnog plovila parka, uspostavu bolje kontrole ulaska posjetitelja u NP Kornati, postavljanje signalizacije unutar NP Kornati, postavljanje sidrišta, uspostava pametnog sustava za upravljanje otpadom, izradu multimedijalnog vodiča na NP Kornati, uvođenje edukativnih programa i sadržaja, organizaciju simpozija itd.

Iako je projekt tek u fazi apliciranja, potpisnici sporazuma su, zbog dosadašnjih dobrih iskustava i dobre suradnje s nadležnim ministarstvom, više nego uvjereni da će uz eventualne korekcije biti realiziran.