Diario u Vidri – Murterini oduševili zagrebačku publiku

Pro 14 2016

Pjesmom u duhu predblagdanskog ozračja “Na noge ustan’te”, murterski su dramski amateri, potpomognuti Župnim pjevačkim zborom sv. Mihovil i klapom Mela, doslovce digli na noge publiku na kraju svog nastupa u zagrebačkom kazalištu Vidra.

Takvim završetkom, a i samom izvedbom Diarija, glazbeno-scenskog prikaza iz Mehanovih Memoara, bez imalo grižnje savjesti moglo bi se reći da su Murterini oduševili zagrebačku publiku. Predstavom u Vidri Narodna se knjižnica i čitaonica Murter pridružila tradicionalnim organizatorima nastupa Murterina na Adventu u Zagrebu Turističkoj zajednici i Općini Murter-Kornati, a da je inicijativa bila opravdana, dokazao je dugotrajan aplauz i oduševljenje gledatelja. – Vi biste s ovom predstavom mogli i na kraj svijeta.

Ovo je fascinantno – povjerila nam je svoje dojmove poznata pijanistica, Murterka po tati, Ljerka Pleslić Bjelinski, a njezino oduševljenje viđenim dijelio je i ostatak publike. Treba reći da je Vidra bila gotovo popunjena, a da je marketinški pristup bio ozbiljniji, uvjereni smo da bi se tražila i karta više.