Predstavljamo projekt "CiklOtok"

Sij 16 2017

Slijedećih nekoliko mjeseci biti će prijelomni za razvoj cikloturizma u našoj Općini.

Posljednjih nekoliko mjeseci stazom je spojena obala Murtera i Betine, podno brda Gradine, te je uređen kružni put koji se poklapa sa liburnskim fortifikacijskim bedemima, a okružuje brdo Gradina. To znači da sada samo na brdu Gradina postoji oko 4 i pol kilometra pješačko-biciklističkih staza.  A brdo Gradina nam je svojevrsni prototip odnosno pilot projekt jer nam je cilj stazama okružiti i povezati svih 7 brežuljaka koji okružuju Murter. Biciklističkim i pješačkim stazama želimo povezati čitavu obalu otoka Murtera te urediti putove koji okružuju brežuljke. Kada putovi u podnožju brda budu uređeni, naši posjetitelji će postojećim kozjim  putovima lako moći doći do vrhova brežuljaka s kojih se pruža pogled na naš predivan otočni arhipelag.

Tako smo zadnjih nekoliko mjeseci okružili i brdo Vršina na način da je uređen stari poljski put koji spaja puteljak za crkvu Sv. Roka sa Kulušićevom ulicom. Okružili smo i brdo Veli Vrh tako što smo sanirali stazu koja spaja Jersane i uvalu Vršak gdje do ljeta planiramo urediti plažu za kućne ljubimce. Do ljeta 2017. planiramo sanirati staze koji okružuju brda Mali i Veliki Vršak te stazu koja spaja predio Glavičine sa jednom od najljepših uvala našeg otoka, uvalom Kosirina. U tijeku je izrada idejnog rješenja za obalnu stazu koja povezuje Jersane i plažu Podvrške. A uz pomoć lovačkog kluba „Kamenjarka“ iz Tisnog planiramo nastavak uređenja obalne staze koja spaja uvalu Čigrađa sa uvalom Mali doci. Podupirati ćemo i uređenje staza na području Nacionalnog parka Kornati. Naravno naše staze biti će usklađene sa stazama susjednih općina Tisno i Pirovac te stazama Županije.

Sve u svemu slijedećih nekoliko mjeseci biti će prijelomni za razvoj cikloturizma u našoj općini jer uz uređenje staza, među prvima u Županiji u suradnji sa našom i županijskom turističkom zajednicom krećemo sa instalacijom biciklističke signalizacije te izradom digitalnih biciklističkih karti. Staze će biti podijeljene u dvije kategorije: makadem i single track. Uz pomoć avanturista i zaljubljenika u murterski kraj, Kristijana Valentaka i njegovog murterskog kolege Mihovila Jerata izraditi ćemo i promotivni video. Simboličnom biciklističkom utrkom u proljeće otvoriti ćemo i predstaviti staze javnosti.

Navedene aktivnosti dio su projekta "CiklOtok - Razvoj cikloturizma na prostoru općine Murter-Kornati".

  • 20161203_110222
  • 20161221_122759
  • 20161221_123354
  • 20161221_125419
  • Clipboard01

where the logo of the 1000 Miglia race circled the date window. The dial is circled with a fixed 60-minute bezel Chopard chose to use a classical aluminum insert here instead of a ceramic insert like many of its competitors. orologi replica replicaswatches Then comes the dial. Again, because after their first model Girard-Perregaux continued to create and produce quartz movements. wigs They developed them to such a degree that some of them had several complications including unusual ones like an indicator for the current sign of the zodiac. Also the finish on the later movements was exceptionally high.