Predan aplikacijski paket za projekt kanalizacije!

Tra 28 2017
Općine Murter-Kornati i Tisno 21. travnja 2017. u zgradi Hrvatskih voda u Vukovarskoj ulici u Zagrebu predali su aplikacijski paket za 128 milijuna kuna vrijedan projekt Sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Murter-Betina.
Ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović tom prigodom upriličio je svečanost predaje aplikacijskih paketa, na kojem su sudjelovali načelnik Općine Murter-Kornati Toni Turčinov i zamjenik načelnika Općine Tisno i Miljenko Meštrov uz ostale predstavnike gradova i općina te javnih isporučitelja vodnih usluga koji sudjeluju u više aplikacijskih paketa za projekte koji se prijavljuju za financiranje iz sredstava Europske unije kroz Operativni program konkurentnost i kohezija. Konkretno riječ je o pet paketa ukupne vrijednosti 2,4 milijarde kuna, od čega na Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Murter-Betina otpada 128 milijuna.
 
Na prostoru općine Murter-Kornati ovim projektom biti će ugrađena mreža odvodnje duljine 30 kilometara, biti će izgrađeno 6 crpnih stanica te jedan uređaj sa pročišćavanje otpadnih voda. Od spomenitih 128 molijuna kuna 70% financira će se iz EU fondova, 12% financirati će Hrvatske vode, 12% Republika Hrvatska i oko 6% lokalne jedinice samouprave odnosno Općina Murter-Kornati i Općina Tisno. Radovi počinju tijekom 2018. godine, dok se završetak projekta i puštanje u rad sustava odvodnje predviđa do kraja 2020. godine.