Prijavili smo se na EU sredstva ukupne vrijednosti od milijun eura

Srp 10 2017
Početkom srpnja 2017. općina Murter-Kornati od EU je zatražila  gotovo milijun eura za uređenje mediteranske gastro tržnice te uređenje arheološkog parka Colentum.
 
Zahvaljujući odličnoj suradnji s Razvojnom agencijom Šibensko-kninske županije, Muzejom grada Šibenika i općinom Medulin, početkom srpnja 2017. općina Murter-Kornati uspješno je prijavila na natječaj EU programa prekogranične suradnje Italija - Hrvatska svoj dio aktivnosti unutar projekata COTASTEMED i ASTERISK.
 
Projekt COTASTEMED okuplja 12 partnera iz Hrvatske i Italije sa zajedničkim ciljem transformacije odabranih destinacija u regionalne gastro destinacije koje pružaju jedinstveno i autentično gastronomsko iskustvo. Nositelj projekta je Razvojna agencija Šibensko-kninske županije, dok se općina Murter-Kornati kao partner u ovom projektu prijavila na sredstava u iznosu 515 000 eura. Zahvaljujući ovim sredstvima Murter će dobiti prepoznatljivu mediteransku gastro tržnicu te ojačati poziciju regionalne gastro destinacije.
 
Projekt ASTERISK okuplja 6 partnera iz Hrvatske i Italije sa ciljem razvoja alternativnih turističkih proizvoda i putničkih programa koji će se temeljiti na spoju kulturne i povijesne baštine te suvremene tehnologije. Nositelj projekta jest društvo Sistemi Territoriali (ST), dok se općina Murter-Kornati kao partner u ovom projektu prijavila na sredstva u iznosu od 475 000 eura. Ovim sredstvima planira se urediti Arheološki park Colentum na poluotoku Gradina. Terenske aktivnosti provoditi će se u partnerskoj suradnji sa općinom Medulin te Muzejom grada Šibenika.
 
Projekti će biti detaljnije prezentirani u prvom tromjesečju 2018. godine kada se očekuju rezultati o odabiru.