Potpisan Sporazum o suradnji na Projektu razvoja širokopojasne infrastrukture

Pro 13 2017

Općina Murter-Kornati potpisala je 27.12.2017. s Županijom šibensko-kninskoj Sporazum o suradnji na Projektu razvoja širokopojasne infrastrukture sljedeće generacije koji se financira bespovratnim sredstvima Europske unije.

Na sjednici Vlade Republike Hrvatske, održanoj od 13. srpnja 2016. godine, usvojena je Odluka o donošenju okvirnog nacionalnog programa za razvoj infrastrukture širokopojasnog pristupa u područjima u kojima ne postoji dostatan komercijalni interes za ulaganje.

- Širokopojasni Internet je zajednički naziv za povezivanje na internet koje omogućava velike brzine prijenosa, a to podrazumijeva od 30 do 100 ili više MB/s. Takvom infrastrukturom je u Republici Hrvatskoj trenutno pokriveno tek 15 posto stanovništva i to uglavnom u četiri najveća grada.

O važnosti digitalnog gospodarstva najbolje govori činjenica da digitalno gospodarstvo raste čak sedam puta brže od ostalog gospodarstva, a digitalno gospodarstvo Europe raste za 12 posto svake godine. Procjenjuje se da ukupno polovina rasta produktivnosti dolazi od ulaganja u informacijsku i komunikacijsku tehnologiju. - U Šibensko-kninskoj županiji nešto malo manje od 52 posto kućanstava ima pristup širokopojasnoj mreži, međutim, polovina tih kućanstava ima pristup širokopojasnoj mreži brzine do 30 MB/s, a svega 9,3 posto kućanstava ima pristup internetu veće brzine, što je manje od prosjeka Republike Hrvatske koji se kreće oko 10,4 posto.

To su razlozi ulaska u ovaj projekt čije su društvene koristi velike; povećava se pokrivenost suvremenom komunikacijskom infrastrukturom, očekuje se i povećanje zaposlenosti, pozitivan utjecaj na BDP, na kompetitivnost tržišta elektroničkih komunikacija i općenito ovakva jedna infrastruktura otvara čitav niz novih poslovnih mogućnosti.

U studenom su predstavnici Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture predstavnicima jedinica lokalne samouprave prezentirali projekt širokopojasnog interneta, a ovim potpisanim Sporazumom o suradnji su definirana prava i obveze nositelja projekta i jedinica lokalne samouprave.

where the logo of the 1000 Miglia race circled the date window. The dial is circled with a fixed 60-minute bezel Chopard chose to use a classical aluminum insert here instead of a ceramic insert like many of its competitors. orologi replica replicaswatches Then comes the dial. Again, because after their first model Girard-Perregaux continued to create and produce quartz movements. wigs They developed them to such a degree that some of them had several complications including unusual ones like an indicator for the current sign of the zodiac. Also the finish on the later movements was exceptionally high.