Uspješno okončane Murterske bake 2018.

Velj 15 2018

Bogati program "Murterskih baka 2018. godine” zaključen je 13. veljače 2018. grandioznom povorkom kojom su ove godine prodefilirale 34 organizirane maskirane skupine. Procjenjuje se da je povorku u centru mjesta promatralo preko 5000 ljudi.

 

Povorku su uveličale i 4 gostujuće makirane skupine iz Općine Tisno (Tisno i Jezera) te limena glazba iz Pirovca, a da svi sudionici i posjetitelji budu sigurni, pobrinuli su se pripadnici DVD-a Tisno. Općina Murter-Kornati i TZO Murter-Kornati bili su glavni pokrovitelji programa te su se u suradnji s Karnevalskom udrugom "Murterske poklade" potrudili da program bude bogat, raznovrstan, inovativan i na koncu zabavan.

Pobjednici ovogodišnjih Murterskih baka su…

Maska godine:
1. Meri i monarh
2. Pirati s Kariba
3. Ajme što je u kašeti (Pierrot)

Maska povorke:
1. Moja dugina obitelj
2. Candy girls
3. Vesele djedice

Najzabavnija maska:
1. Slavija i kitosi
2. A je to(Vodička obilaznica)
3. Kvalifikacije za Tokio olimpijadu

Specijalne nagrade:
1. Ansambl Dalmatino
2. Dvadesetpeti rođendan sudjelovanja u Bakama
3. Flamingosi
4. Život na vagi

 

 

Zahvale

Hvala svima koji su doprinijeli ovogodišnjem uspjehu jedinstvenih murterskih baka! Osobito hvala Karnevalskoj udruzi Murterske poklade, djelatnicima općine Murter-Kornati, TZO-u općine Murter-Kornati, komunalnom poduzeću Murtela, DVD-ima Murter i Tisno, udruzi Latinsko idro, pokladama iz susjednih mjesta, puhačkom orkestru iz Pirovca! Hvala Zvonku Ilijiću na iznimnom doprinosu oko izrade dokumentarca posvećenom murterskim bakama! Hvala Taxiju Otok Murter na besplatnom prijevozu maškaranog autobusa! Hvala svima mještanima koji su nam dali na raspolaganje svoje fotografije i video materijale! Hvala svima mještanima na intervjuima za potrebe izrade dokumentarca! Hvala svima sponzorima, a osobito JU NP Kornati, Županiji Šibensko-kninskoj i TZ-u Šibensko-kninske županije! Hvala LiveCamCroatia timu na izradi ovog videa! Hvala svima lokalnim, regionalnim i nacionalnim medijima koji su nas pratili!

Hvala svima mamama i tatama koji su danima pomagali svojoj djeci izraditi super maske za dječju povorku! Na koncu hvala svima pojedincima koji su uveličali ove dane pripremom i prezentacijom svojih masaka! Bez vašeg ogromnog truda, entuzijazma, kolektivnog kreativnog genija i smisla za humor ništa od ovog ne bi bilo moguće!

Live Cam Croatia - Web cams - Velika povorka