Potpisan 156 milijuna vrijedan ugovor za kanalizaciju Murtera i Betine

Lip 28 2018

Načelnici općine Murter-Kornati i Tisno Toni Turčinov i Ivan Klarin potpisali su 28. lipnja 2018. u Murteru s ministrom zaštite okoliša i energetike Tomislavom Ćorićem, generalnim direktorom Hrvatskih voda Zoranom Đurokovićem i direktorom šibenskog Vodovoda Franom Malenicom Ugovor o sufinanciranju te dodjeli bespovratnih sredstava za projekt izgradnje sustava odvodnje za aglomeraciju Betina-Murter.

Riječ je o projektu ukupno vrijednom  155.864.266,25 kuna, od čega preko 85 milijuna kuna ide iz bespovratnih sredstava EU, preko 30 milijuna kuna financira Ministarstvo, odnosno Hrvatske vode, a ostatak jedinice lokalne samouprave. Projektom je predviđena izgradnja mreže odvodnje na području naselja Murter i Betina, bit će izgrađeno preko 30 kilometara cjevovoda i rekonstruirano preko 13 kilometara vodovodne mreže, izgradit će se šest crpnih stanica i uređaj za pročišćavanje otpadnih voda.

Radovi bi trebali početi iza Nove godine, a završetak i puštanje u rad sustava odvodnje predviđa se do kraja 2022. godine.