U 60. godini preminuo Ante Markov

Kol 23 2018

U srijedu 22. kolovoza 2018. navečer u bolnici u Zagrebu, nakon duge i teške bolesti u 60. godini života preminuo je naš sumještanin Ante Markov, istaknuti član HSS-a od 1990. godine, saborski zastupnik HSS-a u petom sazivu Hrvatskog sabora, te nekadašnji generalni direktor ACI-a i direktor JANAF-a.

Ante Markov rođen je 22. travnja 1959. godine u Šibeniku, završio je Fakultet hotelijerstva u Opatija. Radio je kao diplomirani ekonomist turizma u u Murteru, a dolaskom demokratskih promjena i uvođenjem višestranačja u Hrvatskoj 1990. godine, postaje član HSS-a u kojemu je obnašao visoke stranačke dužnosti.

Bio je saborski zastupnik HSS-a u mandatu od 2000. do 2003. godine, u vrijeme kada je ta stranka bila dio vladajuće koalicije. U Saboru je bio i predsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost te član Odbora za turizam.  Bio je i prvi predsjednik Općinskog vijeća Općine Tisno, od 1993. godine do 1997. godine. Sukladno utjecajnom političkom angažmanu, velike su njegove zasluge u realizaciji kapitalnih infrastrukturnih projekata na čitavom otoku Murteru.

Dok je obnašao dužnost direktora JANAF-a, Ruska federacija dodijelila mu je visoko državno odlikovanje 'Družba'. Nakon odlaska s čelnog funkcije JANAF-a ostao je poslovno povezan s ruskom naftnom kompanijom 'Zarubežnjef'. Prije nekoliko godina potpunuo se povukao se iz politike i HSS-a.

Posljednji ispraćaj će biti se sutra, petak 24. kolovoza u 16 sati na mjesnom groblju Gospe od Gradine u Murteru. 

Povodom smrti gospodina Markova, općina Murter-Kornati  organizirati će komemoraciju u Narodnoj knjižnici i čitaonici Murter u ponedjeljak 27. kolovoza 2018. 18:30 sati.

Iskrena sućut obitelji!

where the logo of the 1000 Miglia race circled the date window. The dial is circled with a fixed 60-minute bezel Chopard chose to use a classical aluminum insert here instead of a ceramic insert like many of its competitors. orologi replica replicaswatches Then comes the dial. Again, because after their first model Girard-Perregaux continued to create and produce quartz movements. wigs They developed them to such a degree that some of them had several complications including unusual ones like an indicator for the current sign of the zodiac. Also the finish on the later movements was exceptionally high.