Sanacija rivica i povezivanje centra i plaže Luke

Sij 10 2020

Projekt uređenja, sanacije i povezivanja obale od Trga Rudina do plaže Luke trebao bi biti dovršen do ljeta 2021.

Zahvaljujući financijskoj potpori Upravnog odjela za pomorstvo, promet i otočni razvoj, Šibensko-kninske Županije, Općina Murter Kornati i ove je godine dobila značajna sredstva, koja će, kao i prethodne godine, upotrijebiti za projekt revitalizacije obalnog pojasa kojim će se Trg Rudina šetnicom spojiti obalnom zonom za pješake sve do Luka.

Kao i prošle godine, radi se o iznosu od oko 150.000 kn namjenskih sredstava, a tijekom 2020. planira se sanirati dio šetnice od Despensirove ulice do Mahredovog volta, dok će Trg Rudina pasarelom biti spojen s neposrednom Šikinom rivom. U tijeku je ishođenje građevinske dozvole za istu.

Ovakav projekt svakako će biti impuls poduzetnicima da počnu ulagati u uređenje magazina- starih ostava koje su služile murterskim težacima, Kurnatarima, kako bi se revitalizirao taj dio Murtera.

Povezivanje obalnog prostora u šetnicu, tek je prva faza uređenja, nakon koje dolazi interpretacija autohtonog- detaljima kojima se planira oživjeti maritimna baština uz pomoć info tabli te multimedijalne prezentacije. U sam projekt bit će uključene lokalne udruge, ponajviše udruga Latinsko idro, koja će sudjelovati i tako da će duž rive biti privezane tradicijska plovila na latinsko idro, od kaića, leuta do gajeta. Svaka riva će biti tematski specifično uređena.

where the logo of the 1000 Miglia race circled the date window. The dial is circled with a fixed 60-minute bezel Chopard chose to use a classical aluminum insert here instead of a ceramic insert like many of its competitors. orologi replica replicaswatches Then comes the dial. Again, because after their first model Girard-Perregaux continued to create and produce quartz movements. wigs They developed them to such a degree that some of them had several complications including unusual ones like an indicator for the current sign of the zodiac. Also the finish on the later movements was exceptionally high.