Projekt Žene pomažu

Sij 29 2020

bf3b8f512

Ministarstvo rad, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Republike Hrvatske je, u okviru Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava „Zaželi-Program zapošljavanja žena“ prihvatilo projekt Općine Murter-Kornati „Žene pomažu“. Projekt je u skladu sa Strategijom borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti, Strategijom razvoja ljudskih potencijala Šibensko-kninske županije te sa Strateškim planom razvoja Općine Murter-Kornati. Ukupna vrijednost projekta „Žene pomažu“ je 1.152.103,00 kuna i sufinanciran je u stopostotnom iznosu sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda za razdoblje 2020.-2022.

Ovim projektom koji će trajati 30 mjeseci zaposlit će se 5 žena s područja Općine MurterKornati koje će se kroz 24 mjeseca brinuti za 25 starijih i nemoćnih osoba te im pomagati u obavljanju svakodnevnih aktivnosti. Svaka zaposlena žena završit će edukacijski program te će steći nova znanja i vještine, samim time će postati konkurentniji na tržištu rada. Projekt također obuhvaća i zaposlenje voditelja projekta na rok od 30 mjeseci koji će na adekvatan način pratiti uključenje žena ciljanih skupina u projekt, aktivnosti na području obrazovanja i osposobljavanja, te njihov rad na terenu.

Ovaj projekt rezultirat će višestrukim koristima za zajednicu od kojih su najznačajniji poboljšanje kvalitete života starijih osoba, borbu protiv siromaštva i njihovu socijalnu uključenost. Partneri u Projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Šibenik i Centar za socijalnu skrb Šibenik.

Osnovni cilj ovog projekta je povećati zapošljivost teže zapošljivih žena, uz povećanje razine kvalitete života starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju na području Općine Murter-Kornati.

Razdoblje provedbe projekta je od 19.02.2020.-19.08.2022.

Više informacija:

strukturnifondovi.hr

esf.hr

Kontakt osoba: 

Antonija Jakoplić, viši stručni suradnik, voditeljica projekta "Žene pomažu": Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., 022434 777.

 
 
Linkovi održane Uvodne konferencije 18.kolovoza 2020.:

where the logo of the 1000 Miglia race circled the date window. The dial is circled with a fixed 60-minute bezel Chopard chose to use a classical aluminum insert here instead of a ceramic insert like many of its competitors. orologi replica replicaswatches Then comes the dial. Again, because after their first model Girard-Perregaux continued to create and produce quartz movements. wigs They developed them to such a degree that some of them had several complications including unusual ones like an indicator for the current sign of the zodiac. Also the finish on the later movements was exceptionally high.