Patrolni brod "Lavsa" postaje vlasništvo Općine

Ožu 06 2020

«Lavsa», koja je posljednje dvije godine usidrena u Marini Hramina, u svojoj plovnoj karijeri sudjelovala je u mnogim hitnim intervencijama spašavanja i potrage, a ubuduće će biti na raspolaganju svim Kornatarima i mještanima Općine.

 Patrolna brodica «Lavsa», koja je sagrađena daleke 1988. godine u Murteru, u Marini Hramina za potrebe potrage i spašavanja, te do nedavno u vlasništvu Lučke kapetanije Šibenik, Ispostave Murter, darovnim ugovorom između Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske, postat će vlasništvo Općine Murter Kornati. Građena je tradicijski, od drveta, opremljena s dva snažna motora, duljine trupa 11,45 m, širine 3,60 m, a može primiti dvanaest putnika.
Načelnik Toni Turčinov sklopio je u Zagrebu dogovor o darivanju drvene brodice «Lavse» Općini Murter Kornati na sastanku u Ministarstvu, a potpisivane službene primopredajne dokumentacije između načelnika Turčinova i ministra Olega Butkovića i državnog tajnika za more i EU fondove, Josipa Bilavera očekuje se uskoro.

where the logo of the 1000 Miglia race circled the date window. The dial is circled with a fixed 60-minute bezel Chopard chose to use a classical aluminum insert here instead of a ceramic insert like many of its competitors. orologi replica replicaswatches Then comes the dial. Again, because after their first model Girard-Perregaux continued to create and produce quartz movements. wigs They developed them to such a degree that some of them had several complications including unusual ones like an indicator for the current sign of the zodiac. Also the finish on the later movements was exceptionally high.