Zabrana napuštanja mjesta prebivališta - Izdavanje propusnica

Tra 21 2020

S ciljem smanjenja rizika od prijenosa bolesti COVID-19, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je 23.03.2020. donio Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, kojom je ograničen međugradski promet.

Kretanje unutar područja Općine Murter-Kornati je moguće, no s preporukom da se ono svede na minimum.

Kretanje izvan mjesta prebivališta je moguće samo uz e-propusnice. Propusnice se izdaju temeljem Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj koju je 23. ožujka 2020. godine  donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske.

Sukladno donesenoj odluci, Stožer civilne zaštite Općine Murter-Kornati propusnice izdaje isključivo za stanovnike Općine Murter-Kornati koji iz vitalnih obiteljskih razloga i okolnosti moraju napustiti područje Općine Murter-Kornati.

OVLAŠTENI IZDAVATELJI E-PROPUSNICA:

  1. Stožer civilne zaštite Općine Murter-Kornati ovlašten je za izdavanje propusnica građanima iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština. Molimo građane da shvate ozbiljnost situacije i podnose zahtjeve za opravdane i nužne slučajeve!
  2. Za sve zdravstvene okolnosti (liječničke preglede i odlaske u zdravstvene ustanove) propusnice su ovlašteni izdavati izabrani liječnici obiteljske medicine.
  3. Za sve poslovne okolnosti (odlaske radnika na posao u drugi grad ili općinu te ostale poslovne aktivnosti pravnih osoba) propusnice izdaje pravna osoba (odgovorna osoba poslodavca ili vlasnika tvrtke).

 

PODNOŠENJE ZAHTJEVA ZA IZDAVANJE E-PROPUSNICE:

  1. Podnošenje zahtjeva putem sustava e-Propusnice

=> https://epropusnice.gov.hr/Index?ReturnUrl=%2FPropusnice%2FCreate

  1. U slučaju da pojedini građani nemaju pristup navedenim prijavama, moguće je predati zahtjev za izdavanje propusnice putem elektroničke pošte nadležnom tijelu

=> Popunjeni  OBRAZAC ZAHTJEVA ZA PROPUSNICU popuniti te poslati na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

  • Zahtjeve za izdavanje e-propusnica potrebno je poslati minimalno jedan dan (24 sata) ranije s obzirom da se dodatno provjeravaju od strane Stožera civilne zaštite, policije i epidemiologa.

 

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, donio je Odluku o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka na području Šibensko-kninske županije. Drugim riječima kretanje unutar Šibensko-kninske županije je moguće bez e-propusnica. E-Propusnice će biti potrebne samo za odlazak na područje druge županije.

OBRAZAC ZAHTJEVA ZA PROPUSNICU

ODLUKA STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE RH O ZABRANI NAPUŠTANJA MJESTA PREBIVALIŠTA I STALNOG BORAVKA U RH

DOPUNA ODLUKE O ZABRANI NAPUŠTANJA MJESTA PREBIVALIŠTA I STALNOG BORAVKA U RH

ODLUKA O UKIDANJU NUŽNE MJERE ZABRANE NAPUŠTANJA MJESTA PREBIVALIŠTA I STALNOG BORAVKA NA PODRUČJU ŠIBENSKO-KNINSKE ŽUPANIJE