Mjere za pomoć gospodarstvu i građanima zbog utjecaja COVID-a 19

Svi 11 2020

Općina Murter-Kornati je zbog situacije uzrokovane epidemijom bolesti COVID-19 donijela set mjera pomoći gospodarstvu Općine.

MJERE ZA PODUZETNIKE

A) POTPUNO I DJELOMIČNO OSLOBOĐENJE UGOSTITELJA PLAĆANJA POREZA NA KORIŠTENJE JAVNIH POVRŠINA

Ugostitelji će Rješenjem o razrezu poreza na korištenje javnih površina („štekata“) u 2020. godini biti oslobođeni za predsezonu 2020. godine 100%, a sezonu i posezonu 2020. godine biti će djelomično oslobođeni za 25%.

B) POTPUNO I DJELOMIČNO OSLOBOĐENJE PLAĆANJA KOMUNALNE NAKNADE

ZA 2. TROMJESEČJE onima koji su bili ograničeni u radu ili su morali obustaviti rad zbog

Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o mjerama ograničenja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događaja Načelnik Općine Murter-Kornati će Općinskom vijeću Općine Murter-Kornati predložiti na idućoj sjednici da donesu dopunu Odluke o komunalnoj naknadi kako bi pomogli  onima koji su bili ograničeni u radu ili su morali obustaviti rad zbog Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o mjerama ograničenja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događaja. Dakle, ukoliko Općinsko vijeće Općine Murter-Kornati usvoji odredbu koju će Načelnik predložiti, ona će utjecati na račune za 2. tromjesečje za komunalnu naknadu za poslovni prostor i građevinsko zemljište koje služi u svrhu obavljanja poslovne djelatnosti.

Na primjer navedenom Odlukom Stožera obustavljen je rad ugostiteljskih objekata, objekta uslužnih djelatnosti kojima se ostvaruju bliski kontakti s klijentima stoga bi ti objekti bili oslobođeni 100% plaćanja komunalne naknade za 2. tromjesečje, a na primjer prodavaonice prehrambenih artikala koje su bile ograničene bi bile oslobođene 50% plaćanja komunalne naknade za 2. tromjesečje.

MJERE ZA PRIVATNE I POSLOVNE SUBJEKTE

C) Općina Murter-Kornati u 2020. godini NEĆE POKRETATI POSTUPKE PRISILNE

NAPLATE za potraživanja dospjela u periodu izvanrednih okolnosti

D) Općina Murter-Kornati NEĆE ZADUŽIVATI ZAKONSKE ZATEZNE KAMATE za

dospjela nenaplaćena potraživanja u periodu izvanrednih okolnosti

DRUGE MJERE

E) OPĆINA MURTER-KORNATI ĆE SMANJITI OPĆINSKE RASHODE

Primjeri: - smanjenje plaća službenicima i namještenici Općine za 20% za period svibanj, lipanj i srpanj 2020. godine, - Načelnik će predložiti Općinskom vijeću smanjenje plaće dužnosnicima tj. Načelniku i Zamjenici Načelnika za 30% i to smanjenjem koeficijenta za period svibanj, lipanj i srpanj 2020. godine, - sklopljeni su aneksi ugovora sa medijima u cilju smanjenja naknada, - revidiranje svih ugovora sklopljenih s Općinom (sklapanje aneksa i raskidanje ugovora), - smanjenje troškova reprezentacije, troškova manifestacija i dr.

Svim građanima na raspolaganju stoje i ranije predviđene mogućnosti odgoda, obročnog plaćanja te drugi instituti propisani zakonom.

Ovim Mjerama pridužujemo i Mjere komunanog poduzeća Murtela koje možete preuzeti na slijedećem linku: Mjere Murtele d.o.o. zbog epidemije COVID-19.

where the logo of the 1000 Miglia race circled the date window. The dial is circled with a fixed 60-minute bezel Chopard chose to use a classical aluminum insert here instead of a ceramic insert like many of its competitors. orologi replica replicaswatches Then comes the dial. Again, because after their first model Girard-Perregaux continued to create and produce quartz movements. wigs They developed them to such a degree that some of them had several complications including unusual ones like an indicator for the current sign of the zodiac. Also the finish on the later movements was exceptionally high.