Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću (2)

Ruj 05 2014

 

Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću u postupcima donošenja zakona, drugih propisa i akata neizostavni je dio suvremenog, demokratskog procesa upravljanja javnim politikama, ali i jedan od ključnih koraka u jačanju otvorenosti, odgovornosti i djelotvornosti rada državnih tijela.

Glavna svrha savjetovanja i uključivanja svih sudionika jest prikupljanje informacija o njihovim interesima, stavovima, prijedlozima i interesima u vezi s određenom javnom politikom.

Time se podiže razina razumijevanja i prihvaćanja ciljeva politike, ali i uočavaju neuočene slabosti i negativni učinci javne politike koje treba na vrijeme otkloniti. Vlada se savjetuje sa zainteresiranom javnošću kako bi pri razvoju politika osigurala svoju informiranost o širokom spektru iskustava, različitih pristupa te uzima u obzir utjecaj prijedloga na različite sektore društva. Za predstavnike zainteresirane javnosti, savjetovanje predstavlja priliku da svojim znanjem, iskustvom i stručnošću utječu na javne politike u ime skupina i interesa koje zastupaju.

KOORDINATOR ZA SAVJETOVANJE SA ZAINTERESIRANOM JAVNOŠĆU
Rješenje o imenovanju Koordinatora za savjetovanje sa zainteresiranom javnošću

Mirjana Jakovčecić, mag.iur.
Butina 2, 22243 Murter
tel: + 385 (0) 22 435 801

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.