Održana konferencija predstavljanja projekta "Žene pomažu"

Kol 18 2020

Općina Murter-Kornati potpisala je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt “Žene pomažu!” čija je ukupna vrijednost 1.152.103,00 kuna i sufinanciran je u stopostotnom iznosu sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

  U Murteru je u podne održana uvodna konferencija projekta "Žene pomažu" , koji se financira iz Europskog socijalnog fonda u skladu sa Strategijom borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti, strategijom razvoja ljudskih potencijala Šibensko-kninske županije te sa strateškim planom razvoja Općine Murter-Kornati. Projekt su prisutnima prezentirali: Antonija Jakoplić, voditeljica projekta "Žene pomažu", donačelnica Julija Ježina te načelnik Općine Murter-Kornati, Toni Turčinov. 

Ovim projektom koji će trajati 30 mjeseci zaposlit će se 5 žena s područja Općine Murter- Kornati koje će se kroz 24 mjeseca brinuti za 25 starijih i nemoćnih osoba te im pomagati u obavljanju svakodnevnih aktivnosti. Svaka zaposlena žena završit će edukacijski
program te će steći nova znanja i vještine, samim time će postati konkurentniji na tržištu rada..
Ovaj projekt rezultirat će višestrukim koristima za zajednicu od kojih su najznačajniji poboljšanje kvalitete života starijih osoba, borbu protiv siromaštva i njihovu socijalnu uključenost te će povećati zapošljivost teže zapošljivih žena. Partneri u Projektu su Područni ured Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Šibenik i Centar za socijalnu skrb Šibenik.