Održana svečana sjednica Općine Murter-Kornati

Ruj 27 2020

Svečanom sjednicom održanom u subotu u kino dvorani "Žut", obilježen je i Dan Općine Murter-Kornati.

 

Uz strogo poštivanje svih mjera i preporuka HZJZ uslijed epidemije Covid-19, protekla je u znatno reduciranom izdanju – u publici su bili nazočni uzvanici koje su sačinjavali gosti i dobitnici priznanja osobno kontaktirani putem službenih pozivnica. Kako bi program svečane sjednice trajao što kraće zbog mjera i preporuke, veliki dio govorničkog dijela zamijenila je video prezentacija u kojoj je bilo predstavljeno sve što je bilo aktualno u proteklih godinu dana rada.

Ovu značajnu dvadesetu obljetnicu Općine Murter Kornati uz proslavu Dana općine, svojim su prisustvom uveličali: saborska zastupnica Branka Juričev Martinčev, izaslanik Predsjednika Republike Hrvatske, aktualni načelnik Općine Tisno- Ivan Klarin, dožupan Šibensko- kninske županije Nikola Blažević, gradonačelnik Grada Knina Marko Jelić, načelnik Općine Tribunj Marko Grubelić te načelnik Općine Pirovac Ivan Gulam. Goste i dobitnike nagrada  pozdravili su i najavljivali predsjednik Općinskog vijeća Edo Juraga i administrativna tajnica Mare Kovačev.

Odlukom Općinskog vijeća, a na prijedlog Odbora za nagrade i priznanja, plaketa Općine Murter-Kornati dodijeljena je doc. dr. sc. Jozici Šikić, dr. med. – za nesebičan rad i posebna postignuća na polju medicine. Dr. Šikić doktorirala je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, specijalizirala internu medicinu i subspecijalizirala kardiologiju. Pročelnica je Zavoda za bolesti srca i krvnih žila KB „Sveti Duh“, a područja užeg interesa su joj interventna kardiologija te zatajenje i transplantacija srca.

Zahvalnica Općine Murter- Kornati pripala je Siniši Krajaču, pomoćniku glavnog tajnika Ureda za programe lokalnog sporta Hrvatskog olimpijskog odbora, za dugogodišnju suradnju i doprinos u razvoju sporta u Murteru. Zahvaljujući njegovoj suradljivosti i pomoći, realizirana je gradnja sportskog centra oko dvorane, u velikoj je mjeri pomogao u donaciji sportske opreme, te u nabavci dva kombija koja su bila neophodna za prijevoz sportaša na treninge i takmičenja. Zahvalnice Općine su upućene i na poštanske adrese mnogih tvrtki i fizičkih osoba, koji su nesebično pomagali i dali podršku u borbi protiv pandemije uzrokovane epidemijom Covid- 19 na području Općine Murter- Kornati.

Svim žiteljima Općine Murter- Kornati čestitamo Dan Općine!