Murterini prikupili 5 kamiona donacija za Slavoniju

Svi 23 2014

Murterini su i ovaj put kao i uvijek pokazali svoju humanost i nesebično srce te kroz svoje donacije prikupili 5 kamiona hrane, vode, odjeće i obuće, higijenskih potrepština te ostalih potrepština koje će biti od koristi stradalima od poplava. Općina Murter-Kornati se također odazvala humanitarnoj akciji te na račun Crvenog križa uplatila donaciju od 10.000,00 kn.
U dogovoru sa gradskim društvom Crvenog križa kamioni s donacijama su upućeni u Šibenik gdje će biti istovareni, a u transportu od Murtera do Šibenika svoja vozila su ustupili lokalni poduzetnici te DVD Murter.
Da podsjetimo, općina Murter-Kornati je u prostorijama sportske dvorane organizirala prikupljanje pomoći za poplavljena područja u Slavoniji koje je trajalo od ponedjeljka do četvrtka gdje su volonteri Caritasa „Sv. Mihovil", katoličke udruge Sonja Mudronja te ostali dobrovoljci razvrstavali i pakirali prikupljene donacije.
U humanitarnu akciju su se uključili mladi volonteri koji su bili spremni pružiti fizičku pomoć na samom terenu u Slavoniji, no zbog prevelikog odaziva organizatori su zamolili da pričekaju.
Zahvaljujemo se svim ljudima dobre volje koji su dali svoj i najmanji doprinos, također se zahvaljujemo i svim volonterima, u nastojanju da svi skupa ublažimo patnju u našoj Slavoniji.