Općina Murter – Kornati
Početna  /  Projekti  /  Društveni centar JEDRO

Društveni centar JEDRO

Društveni centar JEDRO
  Vrijednost projekta: 1.999.243,34 HRK

U Zagrebu je potpisan Ugovor za financiranje projekta Društveni centar JEDRO vrijedan gotovo 2 milijuna kn. U sklopu ovog projekta će se među ostalim na 2. katu općinske zgrade urediti i opremiti istoimeni društveni centar.

Povodom dovršetka procesa ugovaranja projekata iz Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava „Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“, Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske organizirao je svečanu dodjelu ugovora 29. svibnja 2020. s početkom u 14:00 h, u Palači Dverce, u Zagrebu, na kojoj je razvojnoj direktorici Udruge Argonauta, uručen Ugovor za financiranje projekta Društveni centar JEDRO, vrijedan 1.999.243,34 kuna. Projekt će zajednički provoditi konzorcij partnera – Udruga Argonauta, kao nositelj, te partneri Općina Murter-Kornati, Kulturno-umjetnička udruga Zaokret, Ogranak Matice hrvatske u Murteru, Udruga za promicanje vrijednosti drvenog broda i tradicionalnih načina plovidbe “Latinsko idro”, Cluster za eko-društvene inovacije i razvoj CEDRA Split, te Sveučilište u Zadru, u naredna 24 mjeseca. U sklopu projekta biti će i fizički uređen i opremljen društveni centar JEDRO i to na 130 m2, 2. kata općinske zgrade u centru Murtera.

Ovim pozivom se, kroz provedbu odobrenih projekata, želi doprinijeti razvoju društvenih centara u zajednici kao javnih prostora u kojima se članovi lokalne zajednice okupljaju radi provedbe grupnih aktivnosti, korištenja različitih oblika socijalne podrške, dobivanja informacija o pitanjima važnim za kvalitetu života građana, odnosno različitih aktivnosti koje su od interesa za kvalitetno funkcioniranje lokalne zajednice.

Pozivom ukupne vrijednosti 120 milijuna kuna se namjerava poticati i unaprijediti transparentnost u planiranju korištenja i dodjeli prostora u javnom vlasništvu, dodijeljenim organizacijama civilnoga društva na korištenje. Programi revitalizacije prostora trebaju obuhvaćati programe i projekte od interesa za opće dobro čije provođenje kroz dugoročni ili vremenski ograničeni rok djelovanja daje vidljivu dodanu društvenu vrijednost kojom se podiže kvaliteta života pojedinca i unaprjeđuje razvoj šire društvene zajednice.
Projekti koji se ugovaraju temeljem prve Odluke o financiranju vrijedni su više od 54 milijuna kuna, a sufinanciraju se iz Europskog socijalnog fonda te iz Državnog proračuna na poziciji Ureda za udruge.

Potpisnike ugovora uvodno su pozdravili predstavnici Posredničkih tijela, Ureda za udruge i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, Upravljačkog tijela za provedbu Europskog socijalnog fonda, odnosno Ministarstva rada i mirovinskoga sustava te Koordinacijskog tijela za ESI fondove, Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU.

Copyright © 2024   •   Općina Murter – Kornati   •   Sva Prava Pridržana