Općina Murter – Kornati
Početna  /  Projekti  /  Projekt izgradnje dječjeg vrtića i jaslica

Projekt izgradnje dječjeg vrtića i jaslica

Projekt izgradnje dječjeg vrtića i jaslica
  Vrijednost projekta: 14.614.349,53 HRK

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU) Općini Murter-Kornati do sada je dodijelilo 2.150.000,00 kuna za projekt izgradnje dječjeg vrtića i jaslica u Murteru.

Cilj Programa razvoja otoka financiranog iz državnog proračuna jest stvaranje preduvjeta za održiv gospodarski i društveni razvoj povećanjem kvalitete života na otocima kroz poticanje razvoja otočnih specifičnosti, a odnosi se na naseljene otoke koji se nalaze na području Primorsko-goranske županije, Ličko-senjske, Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije kojima otoci teritorijalno i administrativno pripadaju.

Projekt predstavlja sektorsko ulaganje u građenje, tj. Izgradnju negospodarskog objekta društvene i javne namjene (dječji vrtić za potrebe odgoja djece predškolskog uzrasta), koji će raspolagati sa 5 smještajnih prostora (dnevnih boravaka s pripadajućim sanitarnim čvorovima), pomoćnim i popratnim prostorima za osoblje, upravu i korisnike. Građevina se sastoji od podruma, prizemlja i kata. Podrum se sastoji od gospodarskih prostora, prizemlje od ulaznog prostora, višenamjenskog prostora te prostora za boravak djece u odgojno-obrazovnim skupinama. Kat se sastoji od prostora za odgojno-obrazovne, zdravstvene i ostale djelatnike. Nakon izgradnje objekta, nastupiti će opremanje istog. Oprema će uključivati svu vrstu opreme potrebne za normalno funkcioniranje vrtića, što uključuje opremanje sanitarnih prostorija, kuhinje, pomoćnih prostorija, a najvažnije dnevnih boravaka za djece sa opremom prilagođenom uzrastu djece.

Radovi na izgradnji zgrade vrtića i jaslica započeli su u studenom 2019. godine. Dovršetak radova planira se do ljeta 2021. godine.

Ugovorena vrijednost radova jest 14.614.349,53 kuna.

Copyright © 2024   •   Općina Murter – Kornati   •   Sva Prava Pridržana