Općina Murter – Kornati
Početna  /  Projekti  /  Projekt Žene pomažu

Projekt Žene pomažu

Projekt Žene pomažu
  Vrijednost projekta: 1.152.103,00 HRK
  Trajanje projekta: 19.02.2020.-19.08.2022.

Ministarstvo rad, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Republike Hrvatske je, u okviru Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava „Zaželi-Program zapošljavanja žena“ prihvatilo projekt Općine Murter-Kornati „Žene pomažu“. Projekt je u skladu sa Strategijom borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti, Strategijom razvoja ljudskih potencijala Šibensko-kninske županije te sa Strateškim planom razvoja Općine Murter-Kornati. Ukupna vrijednost projekta „Žene pomažu“ je 1.152.103,00 kuna i sufinanciran je u stopostotnom iznosu sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda za razdoblje 2020.-2022.

Ovim projektom koji će trajati 30 mjeseci zaposlit će se 5 žena s područja Općine MurterKornati koje će se kroz 24 mjeseca brinuti za 25 starijih i nemoćnih osoba te im pomagati u obavljanju svakodnevnih aktivnosti. Svaka zaposlena žena završit će edukacijski program te će steći nova znanja i vještine, samim time će postati konkurentniji na tržištu rada. Projekt također obuhvaća i zaposlenje voditelja projekta na rok od 30 mjeseci koji će na adekvatan način pratiti uključenje žena ciljanih skupina u projekt, aktivnosti na području obrazovanja i osposobljavanja, te njihov rad na terenu.

Ovaj projekt rezultirat će višestrukim koristima za zajednicu od kojih su najznačajniji poboljšanje kvalitete života starijih osoba, borbu protiv siromaštva i njihovu socijalnu uključenost. Partneri u Projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Šibenik i Centar za socijalnu skrb Šibenik.

Osnovni cilj ovog projekta je povećati zapošljivost teže zapošljivih žena, uz povećanje razine kvalitete života starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju na području Općine Murter-Kornati.

Razdoblje provedbe projekta je od 19.02.2020.-19.08.2022.

Više informacija:

strukturnifondovi.hr

esf.hr

Kontakt osoba: 

Antonija Jakoplić, viši stručni suradnik, voditeljica projekta “Žene pomažu”: antonija.jakoplic@murter.hr, 022434 777.


Linkovi održane Uvodne konferencije 18.kolovoza 2020.:
ŠibenikIN-News portal
Članak-potpisivanje ugovora ciljana skupina, 15.09.2020.
Šibenski portal
Copyright © 2024   •   Općina Murter – Kornati   •   Sva Prava Pridržana