Općina Murter – Kornati
Početna  /  Projekti  /  Uređenje plaže Luke

Uređenje plaže Luke

Uređenje plaže Luke
  Vrijednost projekta: 2.600.00,00 HRK

Prema projektu arhitekta Gorana Potušeka uređenje plaže Luke je započelo 2017. godine. Plaža je uređivana u 3. faze ukupne vrijednosti približno 2,6 milijuna kuna, o čega je Ministarstvo turizma kroz Fond za razvoj turizma sufinanciralo 671 000 kuna.

To je obiteljska plaža koja je trenutno najsadržajnija i najopremljenija murterska plaža. U potpunosti je prilagođena osoba sa smanjenom pokretljivosti te sadrži rampu za ulaz u more i WC za invalide. Plaža je opremljena novouređenim sanitarnim čvorom s previjalištem za bebe, tornjem za spasilačku službu, dječjim igralištem te spravama za vježbanje.

U posljednjoj fazi instaliran je i spomenik prijateljstva s norveškom općinom Herøy, a u sklopu projekta WiFi4EU omogućen i besplatan bežični internet.

Hardware komponenta spomenika „Lostura“ ima oblik stilizirane školjke periske/losture. Spomenik je visok 4 metra i izrađen od COR-TEN čelika. Unutarnja nosiva konstrukcija izrađena je o vruće pocinčanih, čeličnih profila, dok su vanjske plohe izrađene od limova COR-TEN čelika debljine 5mm. COR-TEN plohe će vrlo brzo poprimiti narančasto-smeđu boju, dok će nijanse i tonovi varirati ovisno o vremenskim prilikama. COR-TEN je uz estetske osobine, odabran i zato što je vrlo zahvalan za održavanje osobito na lokaciji uz more, izloženoj velikim udarima bure. U stijenke spomenika ugrađeno je oko 100 metara trake LED rasvjete koja noću pulsira.

Software komponenta Smartphone aplikacija se temelji na tehnologiji proširene stvarnosti. Aplikacija će omogućiti da korisnik prolaskom kroz virtualna AR vrata (u stvarnosti kada prođe između 2 krila spomenika) na zaslonu mobitela ugleda norveški krajolik. Ako se okrene natrag na ekranu će vidjeti portalna vrata za povratak u Murter. Proteklih dana postavljalo se postolje, dovršena je smartphone aplikacija proširene stvarnosti. Uz spomenik je instalirana info tabla s uputama kako koristiti aplikaciju te s pričom o periskama i o prijateljstvu među Općinama.

Copyright © 2024   •   Općina Murter – Kornati   •   Sva Prava Pridržana