Općina Murter – Kornati
Početna  /  Projekti  /  Izgradnja dječjeg igrališta

Izgradnja dječjeg igrališta

Izgradnja dječjeg igrališta
  Vrijednost projekta: 214.962,50 HRK

Kroz natječaj LAG-a More 249 osigurano bespovratnih 214.962,50 kuna za izgradnju dječjeg igrališta pokraj rimske cisterne na poluotoku Gradina.

Unutar Mjere 19 ,,Potpora lokalnom razvoju u okviru inicijative LEADER (CLLD – lokalni razvoj pod vodstvom zajednice)” iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske, od strane LAG-a,,More 249″, Općini Murter Kornati odobrena su sredstva u sklopu natječaja “Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”.

Riječ je o iznosu od 214.962,50 kuna, a Predmetni Zahtjev za potporu zaprimljen je u ured LAG-a ,,More 249″ prošle godine, te konačno odobren u srpnju 2020. godine.

Sredstva se, prema odobrenom projektu i namjeni predviđena za dječje tematsko povijesno igralište na platou kod rimske cisterne. Igralište će sastojati od sustava dječjih igrala, te gumirane podloge, ograde i urbane opreme poput stolova, klupa i koševa za smeće. Radovi se predviđaju do kraja 2020. godine.

Kad se na ovakvo igralište nadoveže projekt za Arheološki park Colentum koji je veliki pothvat za skoriju budućnost, uz novo igralište upotpuniti će se intepretacija priče o antičkom gradu Colentumu.

Copyright © 2024   •   Općina Murter – Kornati   •   Sva Prava Pridržana