Općina Murter – Kornati
Početna  /  Projekti  /  Plava eko-patrola

Plava eko-patrola

Plava eko-patrola
  Vrijednost projekta: 1.280.000,00 HRK
  Trajanje projekta: 22 mjeseca

VANNASTAVNI EDUKACIJSKI PROGRAM ZA ODRŽIVI RAZVOJ U PRIBALNIM I OTOČNIM LOKALNIM ZAJEDNICAMA ŠIBENSKO-KNINSKE ŽUPANIJE NAMIJENJEN OSNOVNIM ŠKOLAMA

„Plava Eko-patrola – vannastavni edukacijski program za održivi razvoj u priobalnim i otočnim lokalnim zajednicama Šibensko-kninske županije namijenjen osnovnim školama“ projekt je osmišljen s ciljem osiguranja prilike za sustavnu vannastavnu edukaciju o održivom razvoju za učenike viših razreda osnovnih škola na otočnom i priobalnom dijelu Šibensko-kninske županije, kroz koji će se metodama neformalnog obrazovanja i informalnog učenja osigurati dodana vrijednost edukacijskog programa te sudjelovanje, aktivno građanstvo i socijalno uključivanje mladih u društvene tokove njihovih lokalnih zajednica od najranije dobi.

Osiguravajući u budućnosti osviještene pojedince, opremljene alatima i vještinama kojima će biti u mogućnosti kroz svoj osobni i profesionalni angažman djelovati na društvenu promjenu u smjeru održivog razvoja u svojim lokalnim zajednicama.

Provedba projekta dodatno će osnažiti partnerstvo nositelja udruge Argonauta s partnerima na projektu Općinom Murter-Kornati, Osnovnom školom Murterski škoji i Lokalnom akcijskom grupom LAG More 249 u zajedničkom širem doprinosu promicanju održivog razvoja na otočnom i priobalnom dijelu Šibensko-kninske županije.

CILJEVI:

Svrha predloženog projekta je riješiti problem nepostojanja prilika za sustavnu vannastavnu edukaciju o održivom razvoju za učenike osnovnih škola u otočnim i priobalnim lokalnim zajednicama te tako osnažiti doprinos OCD-ova održivom društvenom razvoju istih i društva u cjelini. Stoga će naš projekt imati dva specifična cilja:

1. Doprinijeti povećanju uloge organizacija civilnoga društva u razvoju kompetencija i aktivnog sudjelovanja učenika osnovnih škola u lokalnim zajednicama na otočnom i obalnom dijelu Šibensko-kninske županije u području održivog razvoja, razvojem, testiranjem i implementacijom interdisciplinarnog vannastavnog edukativnog programa za održivi razvoj za učenike viših razreda OŠ.

2. Osnažiti partnerstva lokalnih dionika (osnovnih škola, učenika, lokalne samouprave i OCD-ova i dr.) u priobalnim i otočnim zajednicama Šibensko-kninske županije u podizanju svijesti o održivom razvoju kroz provedbu interdisciplinarnog vannastavnog edukativnog programa za održivi razvoj za učenike viših razreda OŠ.

KORISNICI:

-OSNOVNE ŠKOLE NA OBALNOM I OTOČNOM DIJELU ŠIBENSKO-KNINSKE ŽUPANIJE – U projektu planiramo sudjelovanje 7 osnovnih škola s područja provedbe projekta i to: OŠ Murterski škoji, Murter; OŠ Vjekoslav Kaleb, Tisno; OŠ Pirovac, OŠ Vodice, OŠ Brodarica, OŠ Primošten i OŠ Rogoznica-NASTAVNICI I ZAPOSLENICI UKLJUČENIH OŠ, ZAPOSENICI LOKALNIH SAMOUPRAVA,ZAPOSLENICI I/ILI ČLANOVI LOKALNIH OCD-A TE PREDSTAVNICI NOSITELJA I PARTNERA -DJECA/UČENICI VIŠIH RAZREDA OSNOVNIH ŠKOLA NA OBALNOM I OTOČNOM DIJELU ŠIBENSKO-KNINSKE ŽUPANIJE -VOLONTERI

PARTNERI: Općina Murter- Kornati, LAG More 249, Osnovna škola Murterski Škoji

DONATORI: Švicarsko-hrvatski program suradnje, Ured za udruge TRAJANJE: 22 mjeseca

VRIJEDNOST: 1.280.000,00 Kn

Copyright © 2024   •   Općina Murter – Kornati   •   Sva Prava Pridržana