Općina Murter – Kornati
Početna  /  O Kornatima  /  Turizam na Kornatima

Turizam na Kornatima

NP “Kornati” se često u turističkim publikacijama navodi kao “nautički raj”. I doista, “slalomskim” krstarenjem između 89 nezaboravnih otoka, otočića i grebena – koliko ih ima u NP “Kornati” – isprobat ćete sve svoje nautičke vještine i sposobnosti, posebice ako vam i vrijeme u tome “da ruku”… Za krstarenje područjem Nacionalnog parka potrebna vam je valjana ulaznica.

Izleti
Ukoliko poželite posjetiti Kornate izletničkim brodom na izboru Vam je cijela paleta mogućnosti tipa i kapaciteta izletničkih brodova. Jednodnevne posjete NP “Kornati” organiziraju i obavljaju brodari ili organizatori registrirani za djelatnost prijevoza putnika brodom i koji s Javnom ustanovom “Nacionalni park Kornati” sklope ugovor za obavljanje takve djelatnosti u NP “Kornati”.

Smještaj
Rezerviranje i organiziranje smještaja u prostoru NP “Kornati” obavljaju privatni iznajmljivači i turističke agencije koje su registrirane za obavljanje takve djelatnosti i koje s Javnom ustanovom “Nacionalni park Kornati” sklope ugovor za obavljanje djelatnosti smještaja posjetitelja u NP “Kornati”.

Ronjenje i snorkeling
Posjetiti NP “Kornati”, a ne zaroniti u svijet podmorja….Kvalificirani autonomni ronioci u tom su smislu u povlaštenom položaju: mogu uživati u onim vrijednostima zbog kojih je, između ostalog, područje i proglašeno nacionalnim parkom.Za one druge pak, koji nemaju ronilačku kvalifikaciju, preporučamo da uz pomoć maske i disalice ipak zavire u modre dubine čistog i prozračnog kornatskog mora, jer se i s površine može vidjeti puno toga nezaboravnoga.
Za snorkeling (ronjenje bez autonomne ronilačke opreme) nije potrebna nikakva posebna dozvola, a ronilački posjet uz uporabu autonomne ronilačke opreme smije se obaviti samo u organiziranim i odobrenim grupama i to isključivo u organizaciji nekog od pravnih i/ili fizičkih osoba koje su registrirane za obavljanje takve djelatnosti i koje s Javnom ustanovom “Nacionalni park Kornati” sklope ugovor za organiziranje i vođenje ronilačkih posjeta u NP “Kornati”.

Copyright © 2024   •   Općina Murter – Kornati   •   Sva Prava Pridržana