Općina Murter – Kornati





Početna  /  Aktualnosti  /  Mjesec ružičaste vrpce

Mjesec ružičaste vrpce

  03.10.2022

Mjesec ružičaste vrpce

Ovog vikenda djelatnice općine Murter-Kornati sudjelovale su na humanitarnoj utrci “Ne ću ben, hodi zajno!” u organizaciji Kluba žena liječenih od karcinoma dojke Gea.

Organizacija utrke financirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz Europskog socijalnog fonda. Naime, Klubu žena liječenih od karcinoma dojke Gea dodijeljena su bespovratna sredstva u iznosu od 449.970 kuna iz Europskog socijalnog fonda za razdoblje od 2014.-2020. godine za projekt “NE ću ben, hodi zajno”. Riječ je o projektu na kojem je Klub Gea Pula partner općine Murter – Kornati, a cilj mu je povećanje znanja i svijesti žena svih dobnih skupina o važnosti ranog otkrivanja i prevencije raka dojke i recidiva raka dojke te promicanju zdravih navika očuvanju zdravlja građana na području Istarske. županije i Općine Murter-Kornati.

Projektom učimo žene da je kontinuirani samopregled i odlazak na preventivni pregled dojki važan korak u zaštiti vlastitog zdravlja.

U sklopu projekta planirane su aktivnosti na području Murtera dana 21. i 22. listopada 2022. god. Detalje programa ćemo naknadno objaviti.

Copyright © 2024   •   Općina Murter – Kornati   •   Sva Prava Pridržana