Općina Murter – Kornati
Početna  /  Institucije  /  Ustanove  /  Društveni Centar JEDRO

Društveni Centar JEDRO

Društveni Centar JEDRO
  Butina 2, 22243 Murter
  022 434 827

Program JEDRO adresira probleme neodgovarajućih uvjeta rada i kapaciteta udruga za održivo društveno djelovanje u otočnim zajednicama. Cilj programa je unaprijediti kvalitetu življenja u Općini Murter-Kornati i širem okruženju osnivanjem društvenog razvojnog centra.

Programom JEDRO u funkciju se stavio neiskorišteni javni prostor u vlasništvu Općine čime se proširio raspon usluga od općeg interesa za lokalnu zajednicu, ali i stvorio preduvjeti za održivi društveno-razvojni rad sukladan potrebama današnjeg vremena.

Ovim programom poseban se naglasak stavio na unaprjeđenje uvjeta rada, razvoja i provedbu programa lokalnih udruga. To se osiguralo preuređenjem prostora u zgradi Općine Murter-Kornati u društveni centar/coworking prostor za urede, sastanke, edukacije i druga događanja. Također, udruge su se educirale o društvenom poduzetništvu, EU fondovima te je izrađen strateški plan poslovanja 6 lokalnih udruga. Po jedan član partnerskih udruga bio je zaposlen kroz program do uspostave održivog poslovnog modela. Udruge i građani bili su uključeni u izradu strateškog plana i modela upravljanja DC JEDRO kao i u analizu potreba, planiranje razvoja i programe sukladno iskazanim interesima.

Aktivnostima programa udruge stječu društveno poduzetnička znanja i vještine, povećavaju svoju građansku, društvenu i ekonomsku uključenost te svoju (samo)zapošljivost.

Uz to, dionici iz javnog sektora kroz program JEDRO jačaju civilno-javno partnerstvo s lokalnim udrugama kroz sve programske aktivnosti čime se postiže sinergija u pripremi, financiranju i provedbi programa usklađenih s razvojnim ciljevima javnog sektora.
Ukratko, program doprinosi rješavanju ključnih problema i potreba ciljnih skupina i lokalne zajednice uspostavom Društvenog centra JEDRO i stvaranjem prostornih, ljudskih i organizacijskih kapaciteta za pametni, održivi i uključivi razvoj i unapređenje kvalitete života hrvatskih otočnih zajednica.

Projekt (kojim je započet današnji program) trajao je 24 mjeseca počevši od 29.05.2020., a vrijednost mu je bila 1.999.243,34 kuna.

Copyright © 2024   •   Općina Murter – Kornati   •   Sva Prava Pridržana